Esimerkkejä palvelun hyödyntämisestä

Alustava demo: tietopaikka.fi

Aloitusnäkymä kertoo, missä paikoissa on Tietopaikassa julkaistua tietoa. Demossa on kolme paikkaa.

Espoon Nihtisillan alueen kaavamuutokset ja vaikuttaminen verkossa

Esimerkki kaavamuutosten ja vaikuttamismahdollisuuksien esittelystä verkossa. Vaikuttamiskanavien integraatiota ei ole toteutettu rajapintojen puutteen vuoksi. Yksinkertainen linkittäminen toimii toki jo nyt, ja esimerkiksi asukasyhdistyksen blogin GeoRSS-syötteen avulla Tietopaikassa voitaisiin julkaista kaavamuutosehdotuksiin liittyvät kannanotot.

Demossa kaupungin tarjoamat tiedot näkyvät oletuksena. Sivun yläreunan oikeassa osassa on palkki "Asukasyhdistysten tiedot". Kun hiiren vie sen päälle, voi valita Kilo-seuran kannanotot näytettäväksi kartalla. Kun hiiren vie pois avautuneelta alueelta, se supistuu taas yläreunaan. Kilo-seuran kannanotot näkyvät kartalla seuran logoina, joista voi klikata auki itse kannanoton.

Tampereeen Ratinanrannan asuinalueen esittely

Esimerkki siitä, miten uuden asuinalueen myytäviä asuntoja ja lähiseudun palveluja voidaan esitellä kartalla. Tiedot asunnoista eivät aina näy Hybridi- ja Maasto-näkymissä (bugi jossain).

Rakennuttajilta voisi hankkia 3D-mallit tulevista rakennuksista ja mahdollisesti asunnoistakin.

Porvoon vanhan kaupungin kohteiden tarinat ja mallintaminen sekä yrittäjien esittelyt videoiden avulla

Esimerkki kolmiulotteisen mallintamisen ja avoimesti tuotetun tiedon yhdistämisestä. Mikäli selaimessa on Google Earth -lisäosa asennettuna, näkymään latautuu Porvoon vanhan kaupungin kolmiulotteinen maasto ja yksinkertaisia 3D-malleja alueen rakennuksista (toistaiseksi vain kirkosta). Mallissa voi liikkua ja näkökulmaa vaihtaa Google Earthin työkaluilla. Vaihtamalla Hybridi- tai Maasto-näkymään, voi valita kartalla näytettäviä tietoja. Posintra-kehitysyhtiö sijaitsee vanhan kaupungin ulkopuolella, joten sijainnin nähdäkseen on zoomattava karttaa ulospäin.